Timpul.md

Sănătate 8 Octombrie 2020 | 08:15

Masca simplă de protecție nu previne infectarea cu COVID-19 în spații închise, cu aerisire inadecvată

Asimptomaticii pot transmite virusul SARS-Cov-2 şi celor care poartă măşti simple de protecţie, în spaţiile aglomerate, care nu sunt bine aerisite. Riscul de infectare este şi mai crescut, dacă în acele locuri se vorbeşte tare, se strigă sau se cântă, transmite RFI Romania cu trimitere la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Afară sau în interior, dacă este puţină lume și liniște, iar locul este bine aerisit, avem un risc scăzut să luăm virusul SARS-CoV-2, chiar dacă nu purtăm masca de protecţie.

Lucrurile se schimbă atunci când ne aflăm într-o aglomerație. Dacă sunt oameni care strigă şi cântă, creşte riscul de a ne îmbolnăvi şi în aer liber, chiar dacă stăm puțin timp și chiar dacă purtăm mască.

În spații cu o aerisire inadecvată, unde există oameni care vorbesc, strigă sau cântă, există un risc crescut de a lua virusul, chiar dacă purtăm mască. Un risc mediu există în spațiile deschise, dacă se vorbește, strigă sau cântă.

Într-un spațiu închis, neaerisit și aglomerat, există un risc ridicat de a lua virusul de la persoane asimptomatice, chiar dacă este linişte şi purtăm corect masca. Fără mască, chiar și în liniște, riscul de infectare este ridicat. positivepeople.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus