Actualitate

Maşinile inteligente schimbă regulile jocului: Poliţa de asigurare auto ar putea dispărea

Decizia lui Peate a fost determinată de o experienţă din trecut, atunci când a vrut să cumpere o maşină Tesla Model X, iar compania de asigurări l-a informat că preţul poliţei sale de asigurare este de 10.000 de dolari.

Ţinând cont de toate problemele legate de accidentele care ar putea implica maşinile fară şofer, adăugându-se inclusiv limitările modului auto-pilot al celor de la Tesla, este uşor de ignorat cel mai mare avantaj adus de maşinile inteligente – drumurile mai sigure. Acest avantaj şi-ar putea face apariţia odată cu instalarea unor radare şi camere mai avansate pe acele autovehicule, mai scrie Bloomberg.

Antreprenorul din California a condus în trecut o companie care se ocupa de asigurările de sănătate, iar în prezent conduce o firmă specializată în asigurările auto pentru maşinile inteligente. Experienţa pe care a avut-o cu poliţa celor de la Tesla a reprezentat motivaţia pentru crearea acestei noi afaceri.

Peate consideră că cei ce se ocupă de asigurarea bazată pe noul tip de risc vor cere mai mulţi bani, din cauza deficitului de informaţii. În prezent marii producători de autovehicule colectează date pentru îmbunătăţirea automatizării, facilitând obţinerea asigurării.

Pe 30 ianuarie omul de afaceri a anunţat crearea companiei Avinew, finanţată cu cinci milioane de dolari şi condusă de intreprinderea cu capital de risc Crosscut Ventures din Los Angeles. Asigurarea oferită de Avinew va urmări utilizarea de către şoferi a unor caracteristici autonome de care dispun maşinile celor de la Tesla, Nissan, Ford si Cadillac, oferind reduceri pe baza folosirii acestora.

Compania lui Peate deţine acorduri cu majoritatea producătorilor de autovehicule, fapt ce îi permite să acceseze datele legate de utilizarea maşinii odată ce primeşte permisiunea clientului.

zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *