Timpul Liber

Mesajul preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, cu ocazia Zilei Profesorului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului, stimați dascăli, vă urez La mulți ani! Vă urez să fiți și în continuare la fel de responsabili și riguroși, dedicați meseriei pe care ați ales-o.

Vă urez, de asemenea, să fiți curajoși în fața provocărilor vieții, iar în momentul în care vă așezați la catedră să uitați de probleme, nevoi și stres. Vă doresc putere de concentrare pentru lecțiile pe care le susțineți, pentru educarea elevilor și studenților pe care îi aveți în grijă. Nu uitați niciun moment că efortul pe care dumneavoastră îl faceți pentru a pregăti viitorul R. Moldova va fi răsplătit.

În acest moment, statul nu este, din păcate, suficient de puternic pentru a vă oferi condițiile salariale și de desfășurare a orelor pe care le vedem în țările europene. Ştiu cât este de dificilă condiţia profesorilor din R. Moldova. Vă asigur, însă, că drumul pe care se află R. Moldova este cel corect și că ne va apropia de aceste standarde occidentale. Investiția în educație și cercetare, pe care o susțin alături de colegii mei din Parlament, are drept obiectiv concentrarea eforturilor pentru educarea generațiilor viitoare și responsabilizarea acestora. Moldova trebuie să privească în viitor, iar viitorul înseamnă cultură, implicare civică și bun-simț. Pe toate acestea, dumneavoastră, stimați profesori, le promovați în fiecare zi de la catedră. Pentru aceasta, vă mulțumesc!

Vă sunt recunoscător pentru că, zi de zi, transmiteți nu doar cunoştinţe, dar formați caractere și conştiinţe.

Cu stimă,

Marian Lupu,
Președintele Parlamentului,
Președintele PDM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *