Politică

Mihail Saakaşvili a promis să elibereze Ucraina de „oligarhii din Moldova şi Doneţk”

„Ivanişvili se teme de sosirea mea în Georgia, deoarece poporul georgian, care are suficiente materiale pentru compararea conducerii mele cu conducerea oligarhică, va ieşi în stradă şi îl va mătura imediat ce voi apărea la Tbilisi. Însă eu am planuri viitoare legate de Ucraina şi eliberarea acesteia de oligarhii moldoveni şi de cei din Doneţk”, a scris Saakaşvili pe pagina sa de Facebook. 

Miahil Saakașvili face, probabil, aluzie la originile moldovenești ale lui Petro Poroșenko, care s-a născut în 1965 la Bolgrad, în sudul Basarabiei (regiunea Odesa, Ucraina – n.red.), și a copilărit la Tighina (Bender, controlat administrativ de separatiștii transnistreni – n.red.), reușind recent să facă dovada cunoștințelor sale de limbă română. De asemenea, Poroșenko este considerat unul dintre cei mai influenți oligarhi din Ucraina.
Amintim că preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, i-a retras cetăţenia ucraineană lui Mihail Saakaşvili.

După aceasta, Mihail Saakaşvili a anunţat că se află în Polonia, apoi că a plecat în Lituania, iar la 10 august a anunţat că a sosit în Ungaria.
Grănicerii ucraineni l-au avertizat pe Mihail Saakaşvili că, dacă va apărea la graniţă, îi vor lua paşaportul ucrainean şi nu-l vor lăsa să intre în ţară.

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *