Ultima oră

Miklos Haraszti: Dupa schimbarea guvernarii, in presa e mai mult pluralism politic

Partidul Comunistilor recunoaste ca anumite institutii mass-media ii sunt apropiate. Declaratia apartine reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Miklos Haraszti, si a fost facuta ieri, in cadrul unei conferinte de presa de totalizare a vizitei sale in R. Moldova. Haraszti a ajuns la concluzia respectiva dupa o intrevedere cu reprezentantul opozitiei parlamentare, Mark Tkaciuk.

„In acest sens, se atrage o deosebita atentie la art. 7 din Codul Audiovizualului (echilibrul si pluralismul politico-social), potrivit caruia institutiile media trebuie sa prezinte publicului mai multe opinii si care, de multe ori, e incalcat”, a precizat oficialul. Miklos Haraszti si-a exprimat speranta ca nu se va ajunge la situatii cand vor fi inchise posturi de televiziune sau alte institutii media, chiar daca Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a sanctionat recent postul privat NIT cu 5000 de lei. Reprezentantul OSCE s-a referit si la modificarile facute de parlament, in urma carora componenta CCA poate fi aleasa cu o majoritate simpla de deputati.

„Noi credem ca acest lucru poate fi acceptat cu o singura conditie: ca in acest proces sa fie luate in considerare opiniile tuturor partilor. Este vorba despre aplicarea simplei majoritati, daca aceasta asigura un serviciu in interesul publicului si nu serveste un interes ascuns”, a spus Haraszti. In aceasta ordine de idei, presedinta Comisiei parlamentare de profil, Corina Fusu, l-a asigurat ca „scopul majoritatii simple este de a garanta functionalitatea CCA”. In opinia lui Haraszti, dupa ce la Chisinau s-a schimbat guvernarea, „in presa e mai mult pluralism”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *