Timpul.md

Internațional 26 Noiembrie 2020 | 08:44

Miliardele din jurul Alinei Kabaeva. Cât plătesc oligarhi apropiații de Putin nerecunoscutei „primei doamne”

Veniturile fostului deputat al Dumei de Stat, fosta gimnastă Alina Kabaeva, au crescut de peste 70 de ori de când au părăsit parlamentul în 2014 și au fost numite șef al consiliului de administrație al National Media Group (NMG).

După cum a aflat The Insider datorită bazei de date FTS divulgată publicului, în 2018, gimnasta a câștigat 785,5 milioane de ruble în grup. Aceasta este de zece ori mai mult decât câștigă șeful consiliului de administrație al Rosneft Gerhard Schroeder într-o poziție similară. 

NMG nu dezvăluie oficial salariul consiliului său de administrație; compania nu a răspuns la solicitarea The Insider, deci nu se poate spune cu certitudine dacă Kabaeva primește în mod regulat astfel de plăți. Înainte de a fi angajat ca președinte al consiliului de administrație al NMG, Kabaeva a condus consiliul public al companiei timp de șase ani.

National Media Group deține acțiuni la REN TV, Izvestia, Channel Five și multe alte companii media. Același NMG, potrivit lui SPARK, aparține băncii „Rusia” Yuri Kovalchuk, care în 1996, împreună cu președintele rus Vladimir Putin, a devenit cofondator al cooperativei de vile „Ozero”; Acțiunile NMG sunt înregistrate și în Sogaz și Surgutneftegaz.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus