Timpul.md

Actualitate 2 August 2021 | 12:23

Milioane de americani în stradă. Restanțele la plata chiriilor au expirat

În Statele Unite ale Americii, milioane de americani riscă să ajungă în stradă, după ce restanțele mari la plățile pentru chirii au expirat.

Demersul a fost iniţiat încă din septembrie, anul trecut, de Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Scopul era de a limita răspândirea pandemiei COVID-19.
Moratoriul privind evacuarea chiriașilor a fost impus acum 11 luni, ca o măsură pentru prevenirea răspândirii și infectării cu Covid în adăposturile foarte-aglomerate, unde adesea ajung cei rămași pe drumuri. Dar, moratoriul a expirat la miezul nopții, între sâmbătă și duminică.
Parlamentara activistă Cori Bush i-a obrăzat pe colegii săi din Camera Reprezentanților, reproșându-le că au plecat în vacanță înainte să voteze extinderea. Bush, a trăit și ea cândva pe străzi, și vrea ca măsura să fie extinsă.
Pe Tweeter, ieri, la primele ore ale dimineții, democrata scria:
„Eu am dormit pe treptele Capitoliului ca să-i determin pe membrii Camerei Reprezentanților să se întoarcă la lucru”.
Cori Bush: „Am vrea să vedem mai mulți reprezentanți aici. De fapt, mai mult decât atât, am vrea să-i auzim pe membrii Camerei Reprezentanților zicând: “Hei, sunt gata să revin la lucru și să votez! Da, sunt de acord cu extinderea moratoriului!” De asta avem nevoie”.
Cori Bush a protestat pe treptele Capitoliului. În prima noapte a stat mai mult de veghe, pentru că, spune ea, abia a apucat să doarmă vreo oră, într-un scaun. În timpul zilei, zeci de oameni i s-au alăturat pentru a arăta că îi sprijină demersul. Inclusiv o senatoare democrată, dar și un republican, fiind membri ai Camerei reprezentanților.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus