Externe

Mircea Geoana, sustinut in cursa prezidentiala de Crin Antonescu

„Acordul pentru Iesirea Romaniei din criza” – un pas decisiv pentru formarea viitorului guvern

Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Democrat, si Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal, au semnat „Acordul pentru Iesirea Romaniei din criza”, documentul care certifica sustinerea liberalilor pentru candidatul PSD in turul doi al alegerilor prezidentiale si care reprezinta un pas decisiv pentru formarea viitorului guvern. Atat PSD, cat si PNL s-au angajat sa-l sustina pe independentul Klaus Iohannis pentru functia de premier al Guvernului Romaniei si sa pregateasca masurile de iesire din criza pe care Executivul le va lua imediat dupa data de 6 decembrie.

Acordul, o garantie a stabilitatii

Parafarea „Acordului pentru Iesirea Romaniei din criza” reprezinta o garantie ca, dupa data de 6 decembrie, Romania va putea pune capat crizei politice in care a fost blocata timp de mai bine de doua luni. Aceasta este, de altfel, si miza acordului semnat de Mircea Geoana si Crin Antonescu. Cei doi au declarat ca asigurarea stabilitatii si a bunei guvernari reprezinta prioritati imediate pentru Romania. Doar asa exista sansa depasirii cu succes a crizei economice si a gasirii celor mai bune solutii pentru economie, pentru locuri de munca si agricultura.

La semnarea oficiala a acordului Mircea Geoana i-a multumit partenerului sau politic, Crin Antonescu, si Partidului National Liberal. „Acest gest ma obliga si ma onoreaza. As vrea ca, dupa atatia ani de viata politica involburata in Romania, sa va spun, domnule Antonescu, ca sunt absolut hotarat ca acest acord sa depaseasca cadrul unei simple intelegeri politice. Aici semnam o declaratie de principii pentru tara, semnam un parteneriat intre oameni care cred in valorile democratiei, care cred in valorile solidaritatii sociale si ale dinamismului economic”, a declarat Mircea Geoana. De asemenea, liderul PSD a aratat ca acordul reprezinta un pas inainte pentru schimbarea modului in care partidele si liderii din Romania inteleg modernizarea politicii autohtone. „Impreuna cu Crin Antonescu, suntem garantii unui alt mod de a face politica in Romania”, a declarat Mircea Geoana.

Pe langa PNL, mai multe formatiuni parlamentare, organizatii sindicale si lideri locali si-au declarat deschis sustinerea pentru candidatura lui Mircea Geoana. Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu (PN?CD), a declarat ca il sustine pe candidatul PSD in turul al doilea al alegerilor prezidentiale. De asemenea, principalele aliante sindicale din Romania, organizatii patronale si chiar reprezentantii minoritatilor nationale si-au exprimat sustinerea pentru ca Mircea Geoana sa devina presedintele Romaniei.

Crin Antonescu: „Exclud orice colaborare cu Traian Basescu”

Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat ca nu va colabora niciodata cu Traian Basescu, cel care reprezinta „raul absolut” in politica romaneasca. „Exclud orice colaborare cu Traian Basescu. Basescu nu este un candidat de dreapta. Este un candidat populist, un om care va abuza de orice”, a declarat liderul PNL. Crin Antonescu a aratat ca actualul presedinte „a patronat cu nesimtire timp de cinci ani cel mai corupt sistem de extorcare a fondurilor publice”, amintind de afacerile dubioase derulate de mai multi dintre apropiatii lui Traian Basescu, incepand cu Elena Udrea, Radu Berceanu, Adriean Videanu si Monica Iacob Ridzi.

Crin Antonescu a accentuat faptul ca interesul national il reprezinta indepartarea lui Traian Basescu si alegerea unui presedinte care sa asigure echilibrul intre puterile statului. Liderul PNL a declarat ca „primul lucru pe care il avem de facut pentru a construi altceva este inlaturarea lui Traian Basescu. Am semnat acest acord cu toata convingerea ca este un gest benefic pentru Romania, nu este doar unul menit sa acorde sprijinul unui candidat. Sprijinul nostru este ferm si va capata toate formele pentru Mircea Geoana. Este un interes national ca Romania sa aiba un alt presedinte, unul dispus sa se comporte democratic”.

PP
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *