Timpul.md

Ultima oră 24 Iulie 2013 | 14:35

Mitropolitul Vladimir este CONTESTAT de unii credincioși

Un grup de iniţiativă al creştinilor ortodocşi îndeamnă Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vladimir să întreprindă acţiuni concrete de păstrare şi apărare a valorilor ortodoxe.

Aceştia au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că Mitropolitul s-a dat bătut în ceea ce priveşte neînţelegerile stat-biserică. Dacă se simte inapt să apere societatea creştină, IPS este îndemnat să recunoască acest lucru şi să-şi caute o funcţie mai aproape de suflet.

Grupul de iniţiativă s-a referit la Legea cu privire la asigurarea egalităţii, care nu a suportat nici modificări şi nici nu a fost anulată, deşi creştinii au cerut în repetate rânduri acest lucru. Potrivit activistului Pavel Gavrilov, creştinii îşi pierd încrederea în Biserica Ortodoxă, iar motivul ar fi inacţiunile Mitropolitului, care este liderul creştinilor ortodocşi din Republica Moldova şi ar trebui să acţioneze.

„După ce autorităţile au şantajat-o cu impozitarea, Mitropolia s-a îndepărtat de pe poziţii şi a acceptat compromisul”, a subliniat Pavel Gavrilov. Acesta a mai spus că pentru toamnă este preconizată vizita Patriarhului Moscovei Kiril la Chişinău, iar datoria creştinilor este ca la urechea acestuia să ajungă ce se întâmplă în realitate.

Preşedintele Consiliului Anticorupție „Moldova Mea”, Igor Căldare, a spus că discuţia între Mitropolie şi autorităţi, privind Legea cu privire la asigurarea egalităţii, a fost una formală. Mitropolia a fost şantajată de autorităţi. Imediat după declaraţia Sinodul Bisericii Ortodoxe, prin care guvernanţii din Republica Moldova sunt lipsiţi de dreptul la împărtășanie, Mitropolia a fost şantajată cu impozitarea.

Membrii grupului de iniţiativă i-au făcut şi câteva recomandări Mitropolitului. „Să nu să se dezică de decizia Sinodului din 19 mai şi să nu dea înapoi. Până mai este timp, să se implice pentru a scoate sintagma de „minoritate sexualăˮ din lege”, a spus Căldare.

Legea cu privire la asigurarea egalităţii, care a trezit indignarea unor organizaţii ale creştinilor ortodocşi, a fost aprobată de Parlament în mai 2012. Creştinii cer excluderea din lege a sintagmei „minoritate sexuală”.
 
Sursa: IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus