Politică

Moartea lui Butmalai, învăluită de mister: “Nu e vorba de suicid, ci de OMOR”

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor "Demnitate" admite faptul că suicidul deputatului ar putea fi înscenat. "Cunoscându-l pe domnul Butmalai ca pe o persoană puternică, am dubii în ceea ce priveşte suicidul. Ceea ce-au găsit experţii, trebuie să fie examinate toate în complex, inclusiv ceea ce ţine de conţinutul şi însăşi bileţelul care a fost scris şi de cine", a declarat Mihai Laşcu.

Şi faptul că Butmalai a fost găsit împuşcat în piept este o dovadă că politicianul a fost omorât, consideră avocatul Vitalie Nagacevschi. "Oamenii nu se împuşcă în cutia toracică, ci în cap pentru a avea un rezultat mai sigur. În al doilea rând este vorba de informaţia care a fost făcută publică de cătrea doamna Ursachi şi anume că au fost găsite două cartuşe. În al treilea rând însăşi constituţia morală a domnului Butmalai mă duce la ideea că nu e vorba de suicid, ci de omor", a explicat avocatul.

Nici comportamentul deputatului nu dădea de bănuit că plănuia să-şi pună capăt zilelor. "Sunt câteva elemente care pe mine m-au făcut să mă gândesc că poate să nu fie un suicid. Deocamdată, nu am auzit nici un motiv serios pentru sinucidere. Da, au fost momentele astea când el reflecta ce să facă mai departe din punct de vedere politic, dar pentru noi asta nu este un argument", a precizat preşedintele Asociaţiei "Altruism Moldova", Liuba Ceban.

Unele voci admit însă ipoteza că Butmalai i-ar fi stat în cale liderului său de partid Vlad Filat. "Dumnealui cunoştea foarte multe lucruri. A fost o persoană incomodă, liderului de partid, de ce nu. La un moment când doi lideri de partid nu se împăcau domnul Butmalai era bâta care ieşea la tribună şi care vocifera o altă poziţie. Până la urmă liderii s-au împăcat, Butmalai a fost marginalizat", a subliniat Sergiu Afanasiu, jurnalist.

Reamintim că, deputatul PLDM Ion Butmalai a fost găsit împuşcat mortal în piept. Tragicul incident a avut loc în curtea casei parlamentarului din oraşul Cahul. Una dintre versiuni ar fi suicidul.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *