DIVERSE

Moldova a pierdut sportivi de aur

Republica Moldova a participat onorabil, izbutind să câștige două medalii de bronz care pentru noi, cetățenii acestei țări, cântăresc cât aurul. Reușita halterofililor Cristina Iovu și Anatol Cârâcu este cu atât mai remarcabilă și demnă de luat în seamă, cu cât participarea sportivilor moldoveni la ultimele ediții ale Jocurilor a fost și mai modestă. Cu toate acestea, în țara noastră există mulți sportivi cu șansa de a deveni campioni, însă, din păcate, unii dintre ei preferă să evolueze sub alte drapele. La caiac canoe, de exemplu, am pierdut toate pozițiile, R. Moldova nereușind să obțină nicio medalie la această categorie după succesul din 1996 al lui Nicolae Juravschi.

Trebuie însă de remarcat că la Jocurile Olimpice de la Londra câțiva sportivi din R. Moldova au evoluat pentru alte state și au reușit să devină campioni olimpici.

Victor Mihalachi

Canoistul originar din Florițoaia Veche, r-nul Ungheni, a intrat în cursa pentru aurul olimpic sub drapelul României. La fel ca și colegul său Liviu Dumitrescu, este triplu campion mondial și european la caiac canoe dublu. La Jocurile Olimpice de la Londra a participat la proba canoe dublu pe 1000 m. A înregistrat însă un rezultat slab, situându-se pe locul șapte.

Natalia Vieru



Este o jucătoare de baschet originară din Chișinău. Și-a început cariera la 11 ani în Clubul sportiv Speranța Chișinău. În componența acestei echipe a devenit câștigătoarea Campionatului deschis al Ucrainei. Remarcată de antrenorii ruși, Natalia Vieru a ajuns la Clubul Dinamo Kursk. După ce a primit cetățenia rusă, sportiva a câștigat de trei ori Euroliga cu noua sa echipă. Ocupă poziția de mijlocaș. A evoluat și în campionatul Slovaciei. La Jocurile Olimpice de la Londra a făcut parte din echipa națională de baschet a Federației Ruse, care s-a situat pe locul patru.

Alexei Corovașcov



Originar din Tighina, la Jocurile Olimpice de la Londra a făcut parte din lotul olimpic al Federației Ruse. La proba de 1000 m canoe dublu a obținut medalia de bronz. Se antrenează la școala de canoe din Tiraspol.

Alexandru Diacenco



Este un sportiv originar din Tiraspol. La Jocurile Olimpice din 2012 a luat medalia de aur la proba canoe dublu pe distanța de 200 m. Această probă a fost inclusă pentru prima dată în programul competițiilor. A făcut parte din lotul olimpic al Federației Ruse. Se antrenează în orașul natal.

(I. M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *