Sport

Moldova are o vicecampioană olimpică de tineret

Originară din satul Sagaidac (Cimişlia), tânăra luptătoare Iulia Leorda, a plecat spre Singapore cu doleanţa de a înregistra evoluţii performante, fiind catalogată cu şanse mari la obţinerea unei distincţii. Nici cei mai incurabili optimişti însă n-au pronosticat o accedere în finală pentru tânăra noastră luptătoare.

Elevă a Liceului-internat republican cu profil sportiv şi discipolă a antrenorului Petru Chiperi, Iulia Leorda a avut un parcurs exemplar în categoria de greutate de până la 46 kg, devansând trei adversare până la întâlnirea decisivă.
Fiind „aruncată” în grupa B a turneului, moldoveanca a trecut lejer (4-0) în prima rundă de Ikram Gannouni (Tunisia). Nu a cedat nici în luptele care au urmat, învingându-le pe nemţoaica Laura Mertens şi pe australiana Carissa Holland, cu un scor similar de 3-0.
În partida finală, luptătoarea din Sagaidac s-a confruntat cu o adversară mult mai valoroasă şi mai dinamică. Japoneza Yu Miyahara era considerată o candidată certă la titlu şi ea şi-a confirmat valoarea, deşi mai greu decât se aştepta. Meciul dintre luptătoarea moldoveană şi cea japoneză a fost unul dramatic, iar pe final, Miyahara a repurtat victorie cu scorul de 3-1.
Astfel, Iulia Leorda este prima reprezentantă a sportului moldovenesc care obţine o medalie la Jocurile Olimpice ale Tineretului, desfăşurate şi ele în premieră.

Iulia este campioană naţională în categoria de 40 kg. În anul trecut a cucerit cinci medalii de aur la competiţiile internaţionale.
Performanţa sportivei de la Sagaidac a fost consemnată în a doua zi a jocurilor. Ieri, în concurs au intrat cei doi înotători din lotul R. Moldova. Eugenia Tanasienco şi Sergiu Golban, au debutat frumos, calificându-se în semifinalele probelor de 50 metri bras, Tanasienco, respectiv 100 metri spate, Golban. În semifinale, însă, Tanasienco a încheiat doar pe locul 7 în prima semifinală de 50 metri bras, cu un timp de 33,63, în timp ce Golban a ocupat acelaşi loc, 7, în a doua semifinală la 100 metri spate, cu un timp de 57,87.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *