Actualitate

Moldova este Patria pe care o iubim

Oricat de multe divergente ar sta in calea bunei noastre intelegeri, oricat de mari ne-ar fi pacatele cele de voie sau de nevoie, sau de rautate si nesabuinta, oricat de diferite ne-ar fi optiunile politice, geografice, civice si cetatenesti, oricat de spurcati am fi uneori la gura si la catatura, oricat de dusi am fi si la propriu, si la figurat, oricat de rusine ne-ar fi pentru cele infaptuite, eu cred ca nu ar trebui sa asteptam sa moara sau sa dispara altcumva martorii prostiilor noastre si ai slabiciunilor noastre, nu ar trebui sa asteptam sa murim noi insine pentru a scapa, in sfarsit, de povara pacatului asumat.

Exista in destinul nostru, cel putin asa afirma marii carturari ai acestei lumi care si ei, la randul lor, l-au parafrazat pe Iisus, exista, afirma ei, in viata asta pamanteasca a omului un moment al adevarului. Numai ca la diferiti oameni acest moment al adevarului vine in mod diferit si la timp diferit. Unii isi recunosc greselile sau incearca chiar in timpul vietii sa repare prejudiciile provocate de aceste greseli, altii o fac doar inainte de ultima suflare, la urechea preotului. Iertarea pacatului e aceeasi, insa placerea acestei iertari e cu totul si cu totul diferita.

Gandindu-ne la ziua de azi, de ce nu am putea admite, de exemplu, ca la sedinta in plen a parlamentului ar putea veni vreo opt sau vreo zece deputati comunisti? S-ar apropia cate unul sau in grup de Palatul Republicii, s-ar inregistra ca parlamentari independenti sau neafiliati definitiv ori provizoriu si ar participa la sesiunea forului legislativ al tarii pe care au aparat-o cu atata ardoare in cadrul campaniei electorale. Pentru ca daca-i privim in fata pe unii deputati comunisti, mai ales pe cei care s-au nascut pe acest pamant din mame si tati nascuti pe acest pamant, care au copii nascuti pe acest pamant, facand primii pasi pe acest pamant si cuprinzand in caderea lor copilareasca acest pamant ca pe un ultim si cel mai de nadejde sprijin, zic si eu ca, privind fetele crispate de tensiune ale acestor deputati comunisti, suntem tot mai tentati sa-i intrebam: Moldova este Patria pe care o iubiti cu adevarat? Sau ce fel de Patrie iubiti voi, alesi ai poporului saracit? Sau ce fel de Patrie i-ati promis voi acestui popor ravasit si ratacit de ratacirile puse la cale si trecute la pierderi ca niste cartuse trase din arsenalul epuizat in lupta electorala? Pentru ca, sa vedeti, stimabililor – cei opt sau zece deputati comunisti care ati putea veni azi la sedinta in plen a parlamentului -, sa vedeti cat de tragica este azi aceasta Patrie a noastra pe care o mangaiem Moldova, sa va dati si sa ne dam seama ca, in prezentul cel mai prezent posibil, in aceasta micuta Moldova traiesc azi si mortul ucis Valeriu Boboc, si mortul cel viu care a dat ordinul de exterminare a tanarului nevinovat. Azi suntem in ipostaza si sunteti in ipostaza de a iubi si Patria lui Valeriu Boboc, si Patria criminalului care i-a luat viata. Aceasta Patrie, Moldova, cu cate trei morti pe zi in satele parasite si cu cate treizeci de persoane alcoolizate la mia de cetateni, cu 50 de mii de copii care au ramas fara unul sau fara ambii parinti, cu moldovence care se vand in Turcia si cu moldoveni care curata de rahat tevile din subsolurile Moscovei – aceasta Patrie, Moldova, este si a noastra, dar si a voastra, chiar daca diferenta consta doar in modul in care este tratat din punct de vedere ideologic volumul de servicii sexuale ale moldovencelor si volumul de rahat carat de moldoveni.

Iata de ce ma gandesc azi la acesti deputati, asa cum ma gandisem intr-o zi de iunie la modul cum ar trebui sa procedeze Marian Lupu. Din punctul meu de vedere, Marian Lupu – la fel ca si Filat, la fel ca si Ghimpu, la fel ca si Urecheanu – a simtit intr-o zi ca Moldova asta a noastra este, deocamdata si cu parere de rau, si Patria ucisului, si Patria ucigasului. Deocamdata si cu parere de rau. Si doar avem sansa de a o transforma in tara oamenilor vii! Daca, desigur, vom tine minte ca, in viata asta de om, cel mai spurcat lucru este sa devii caine. Pentru ca vine el odata si odata momentul adevarului.
Doamne ajuta tuturor celor pentru care MOLDOVA ESTE PATRIA PE CARE O IUBIM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *