Timpul.md

Moldova 11 Mai 2021 | 11:29

MOLDOVA VREA ÎN EUROPA! În medie un cetățean din RM TRĂIEȘTE cu 10 ani MAI PUȚIN decât unul din UE

 

Speranţa de viaţă a cetățenilor din Rep. Moldova este de 71 de ani, mai mică cu 10 ani decât media UE, se arată într-un studiu al Biroului Național de Statistică din Chișinău despre situaţia socio-economică a Republicii Moldova.

Potrivit datelor, în zona UE, rata şomajului s-a situat, în 2019, la 6.3%, iar în Republica Moldova nivelul înregistrat este de 5%. Astfel, 19.5 % din cetățenii din stânga Prutului cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani nu lucrează şi nu învăţă, în timp ce în statele membre acest indicator este de 12,5%.

De asemenea, în UE rata de ocupare a forţei de muncă este de 69,2%, iar în Republica Moldova e de aproape 50%. Studiul publicat de Biroul Naţional de Statistică arată că Republica Moldova este o ţară agrară: 20,2% din populaţie se ocupă cu agricultura, în timp ce în UE, doar aproape 4% din locuitori lucrează în acest domeniu.

În ceea ce privește sănătatea populaţiei, în statele membre aproape 70% din oamenii declară că sunt sănătoşi, în timp ce în Republica Moldova doar 52,5% au spus că starea lor de sănătate este una bună.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus