Actualitate

Moldoveanul care a furat 2 mln de ruble aruncând în aer un bancomat din Moscova, extrădat în Rusia

Ulterior, bărbatul a părăsit Rusia și a fost reținut de autoritățile române la frontiera cu Ungaria. El urmează să fie extrădat în Federația Rusă, unde este cercetat pentru „furt în formă agravantă” şi „acte de vio­lenţă periculoase pentru viaţă sau sănătate, faţă de reprezentanţii puterii”. 

Totul s-a întâmplat în decembrie 2016. Atunci, alături de alte persoane, moldoveanul ar fi pus explozibil sub un bancomat din Moscova, cu scopul de a sustrage banii din aparat. Împreună cu complicii a reuşit să obţină astfel în jur de 2,2 milioane de ruble ruseşti, echivalentul a aproape 30.000 de euro, scrie ziaruldeiasi.ro.

Bărbatul a fost arestat la Iaşi încă în luna aprilie. El a încercat să îi convingă pe judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi că nu este vinovat de faptele care îi sunt imputate în Rusia, cerând să nu fie extrădat.

Acum două zile, judecătorii ieşeni, după ce au analizat actele dosarului, au luat decizia de a-l trimite la Moscova. Acesta urmează să fie extrădat până pe 6 septembrie 2017.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *