Moldova

Moldovenii ar putea obtine pasapoarte si la misiunile diplomatice de peste hotare

Premierul Vlad Filat a abordat repetat in sedinta guvernului problema obtinerii de catre cetatenii R. Moldova care lucreaza peste hotare a actelor de identitate. „Acum aceste persoane sunt nevoite sa faca procura unei alte persoane, care sa le perfecteze pasaportul aici in tara. Si atitudinea este pe de-a dreptul sfidatoare, deoarece costul suportat pentru perfectarea pasapoartelor prin procura este la fel de mare ca si cum ai solicita pasaportul in regim de urgenta. Adica de trei ori mai scump”, a subliniat Vlad Filat.

Ministrul tehnologiilor informationale si comunicatiilor, Alexandru Oleinic, a explicat ca, procurile urmeaza a fi confirmate de catre instantele respective din tarile in care au fost eliberate acestea si ca aceasta procedura ia timp, in special la obtinerea primului pasaport.

Prim-ministrul i-a cerut ministrului tehnologiilor informationale si comunicatiilor sa studieze situatia, sa vada ce se poate face pentru a facilitatea obtinerea actelor de identitate prin procura, sa "uniformizeze" costurile si sa pregateasca un proiect de hotarare de guvern in acest sens.

Vlad Filat a recomandat ca fie examinata si posibilitatea delegarii functiilor de eliberare a pasapoartelor cetatenilor aflati in strainatate in mod direct, la sectiile consulare si ambasadele R. Moldova peste hotare.

Dupa info-prim.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *