Timpul.md

Actualitate 1 Aprilie 2018 | 12:24

Moldovenii cheltuiesc mai mult decât câştigă. În 2017, moldovenii au câștigat, în medie, 2.245 de lei

Moldovenii cheltuiesc aproape tot atâția bani cât câștigă. Anul trecut, veniturile moldovenilor s-au majorat cu nouă la sută față de 2016 și au fost, în medie, de 2245 de lei.

În același timp, au crescut și cheltuielile. Acestea sunt cu peste șase procente mai mari și au ajuns 2250 de lei. Datele biroului Național de Statistică mai arată că oamenii de la orașe au câștigat mai mult decât cei de la sate.

Venitul de bază al moldovenilor îl reprezintă salariul, care acoperă puțin peste 43 la sută din total. 23 la sută din bani provin din pensii, indemnizații sau ajutoare sociale. Şi transferurile de peste hotare rămân o sursă importantă și acoperă peste 16 la sută din veniturile medii ale populației. Activitățile pe cont propriu au adus în buzunarul cetățenilor peste 13 procente din câștiguri.

Potrivit statisticilor, cei mai mulți bani, peste 43 de procente, moldovenii îi cheltuie pe produse alimentare. Pentru întreținerea locuinței am utilizat, anul trecut, aproape 19 la sută din venituri, iar a zece partea - pentru haine și încălțăminte. Iar în sănătate, moldovenii au investit doar șase la sută din banii câștigați.

Sursa: Publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus