Timpul.md

Ultima oră 7 Februarie 2015 | 08:05

Monica Macovei: „Prezența Elenei Udrea lângă Traian Băsescu a fost un rău pentru noi toți”

Europarlamentarul Monica Macovei a comentat în această seară acuzațiile aduse de procurorii DNA Elenei Udrea, pe de o parte, și cele lansate de președintele Partidului Mișcarea Populară la adresa șefului interimar al SRI. Monica Macovei a vorbit și de sprijinul acordat de fostul președinte Traian Băsescu Elenei Udrea, sprijin care, în opinia sa, „a fost un rău pentru noi toți”. 

„Nu mi s-a părut benefic pentru dânsul să o susțină. Într-adevăr, Băsescu a făcut foarte multe lucruri bune pentru România, și pe siguranța națională, și pe justiție și anticorupției. Cred că prezența doamnei Udrea lângă el a fost un rău pentru noi toți”, a spus Monica Macovei la Digi24.

Europarlamentarul a adăugat că îi pare „foarte rău” că Elena Udrea „a ajuns în cercul puterii”.

Elena Udrea a spus de mai multe ori, în ultima săptămână, că l-a informat pe fostul președinte de faptul că şeful interimar al SRI, Florian Coldea, i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş bani pentru televiziunea lui Sebastian Ghiţă. Traian Băsescu, care a sprijinit-o pe Elena Udrea și în campania pentru alegerile prezidențiale, a refuzat să comenteze scandalul iscat în politica românească de declarațiile Elenei Udrea.

Monica Macovei este însă sceptică.

„Dacă o credem pe Elena Udrea că i-a spus. Să fiu sinceră, eu nu mai cred nimic din ce spune. Poate că unele sunt adevărate, dar așa devii dacă lansezi astfel de acuze. Dacă i-a spus președintelui și președintele a tăcut, iar nu e ok. Toate trebuie spuse când le afli. Când știi despre o infracțiune și nu te duci la procurori să spui e infracțiune”, a spus europarlamentarul.
 
Sursa: digi24.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus