Timpul.md

Externe 19 Septembrie 2015 | 09:35

Moscova admite că 2.400 de ruși luptă pentru Statul Islamic

Aproximativ 2.400 de cetățeni ruși luptă alături de militanții Statului Islamic, a admis prim-adjunctul directorului Securității Federale, Serghei Smirnov, vineri.

Smirnov a mai spus că, în total, cam 3.000 de cetățeni din Asia Centrală luptă în interiorul diverselor grupări ale Statului Islamic, scrie Reuters.

Oficialul rus a precizat că problema imigranților care fug din Orientul Mijlociu în Europa se va accentua, ceea ce, potențial, poate reprezenta o „mare amenințare" pentru Rusia.

„Aserțiunea că susținerea Moscovei afectează negativ situația din Siria - și fluxul de refugiați în particular - nu este adevărată. Această situație este cauzată de expansiunea Statului Islamic în regiune", a explicat acesta.

Smirnov a arătat înspre SUA atunci când a afirmat și că „unele țări încearcă să eludeze" cooperarea internațională în lupta împotriva terorismului. „Există cooperare, dar nu la nivelul corect - în special cu Statele Unite", a spus acesta.

În ultima perioadă, Rusia a trimis echipamente militare și experți în Siria, mișcare criticată de SUA. Recent, Siria a cerut la ONU, prin reprezentantul său permanent pe lângă aceasta organizație Bashar al-Jaafari, ca Rusiei să i se permită lansarea de atacuri împotriva pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul sirian, asa cum procedează și Statele Unite.

SUA au acuzat recent Rusia că a desfășurat material și soldați în apropiere de orașul Latakia, controlat de regimul președintelui Bashar al-Assad, în timp ce Moscova a negat orice consolidare a prezenței sale militare în Siria.

Presedintele Vladimir Putin a afirmat că Rusia va continua să ofere asistență tehnico-militară Damascului în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic.

sursa: ziare.com

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus