Actualitate

Moscova protestează! Andrei Neguţă, ambasadorul în Rusia, convocat la Ministerul rus de Externe

Viceministrul rus Grigori Karasin a subliniat că această decizie „provoacă o indignare justificată și va primi un răspuns pe măsură”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova.

Mai mult, Ministerul rus de Externe califică decizia Chişinăului drept „iresponsabilă” și „menită să submineze deliberat relațiile bilaterale ruso-moldovene”.

„Se creează impresia că politicienii de la Chișinău încearcă să obțină rolul de “vârf de lance” în campania isterică și fără perspective care se desfășoară împotriva Federației Ruse”, se mai arată în comunicat.

Totodată, Diplomaţia de la Moscova atrage atenția că asemenea “acțiuni periculoase pot genera instabilitate nu doar în regiune, ci și în Europa”. ” Este actual, mai ales, în contextul tentativelor continue ale politicienilor moldoveni de a agrava situația în jurul reglementării regiunii transnistrene”, a menţionat Karasin.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat drept „inacceptabilă” declararea drept persoană indezirabilă în R. Moldova a vicepremierului rus Dmitri Rogozin. „Situația cu Rogozin este absolut inacceptabilă”, a spus Peskov, citat de agențiile de presă rusești.

Guvernul de la Chișinău l-a declarat miercuri, 2 august, pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. Acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării. Aceasta după ce oficialul rus a făcut declarații caracter denigrator și ofensator la adresa R. Moldova și poporului său.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *