Timpul.md

Actualitate 27 Iunie 2018 | 12:46

Munca în folosul comunității, prestată de condamnați, a scutit autoritățile de cheltuieli considerabile

Circa 11 mii de ore prestate de condamnați au scutit autoritățile publice locale din Ungheni de cheltuieli considerabile. Peste 160 de persoane au fost condamnate de la începutul acestui an cu muncă neremunerată în folosul comunității. Principalele motive pentru care aceștia s-au „certat” cu legea sunt fie conducerea mașinii în stare de ebrietate, fie violența în familie, informează ziarul Unghiul .

Conform legii în lucrările de interes comunitar se includ măturarea şi greblarea teritoriilor; lucrări de reparaţie, văruirea bordurilor, lucrări de deszăpezire; tăierea şi despicarea lemnelor; curăţarea canalelor pentru scurgerea apelor; tăierea şi curăţarea arborilor în preajma drumurilor; instalarea ulucelor; plantarea arborilor; încărcarea/descărcarea cărbunelui, nisipului, pietrișului; turnarea scărilor pragului şi construcţia pantei pentru persoane cu dizabilităţi.

Potrivit sursei, cei de la oraș ar prefera să facă închisoare, decât să măture străzile în văzul tuturor. Un astfel de caz a avut loc recent în municipiul Ungheni. Tocmai din acest motiv pentru ei s-au căutat soluții, cum ar fi gradinăritul și reparațiile la grădiniță, reparația și îngrijirea cărților la bibliotecă sau îngrijirea parcului central.

Câțiva condamnați din satul Petrești, care aveau de ispășit ore de muncă neremunerată au fost puși la cosit și la salubrizat locurile publice. Iar acum doi ani, potrivit primarului comunei, Serghei Gorea, la construcția gardului de la primărie s-au economisit peste 30 de mii de lei.

Sursa: unghiul.com

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus