Timpul.md

Actualitate 20 Februarie 2017 | 13:54

Municipiul Chișinău riscă să fie deposedat de peste 500 de terenuri de către Agenția Proprietății Publice

Municipiul Chișinău riscă să fie deposedat de peste 500 de terenuri de către Agenția Proprietății Publice, anunță reprezentanții Primăriei. Ei califică aceste acțiuni drept un atac fără precedent asupra patrimoniului Capitalei. Reprezentanții Agenției au anunțat că vor veni cu o reacție la acest subiect, marți, 20 februarie, în cadrul unei conferințe. 

Printre imobilele pe care riscă să le piardă Primăria se află mai multe terenuri și clădiri, precum și terenuri private care au fost deetatizate anterior prin decizii ale Consiliului municipal Chișinău. Reprezentanții Primăriei consideră că intenția Agenției Proprietății Publice de a expropria municipalitatea de aceste terenuri este ilicită. Șeful-adjunct al Direcția relații juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan afirmă că aceste terenuri sunt proprietate a municipiului Chișinău.

„Aceste terenuri fac parte din două categorii: terenurile care au fost înregistrate la cadastru în anii 1998-2000, fiind înregistrate ca proprietate a Republicii Moldova, la acel moment legea nu prevedea o delimitare dintre proprietatea publică a statului și cea publică a unității administrativ-teritoriale. Celelalte terenuri au fost delimitate prin deciziile CMC, iar oficiile cadastrale refuză să înregistreze dreptul de proprietate”, a constatat Valeriu Bogdan.

Agenția Proprietății Publice solicită în instanța de judecată radierea dreptului de proprietate asupra terenurilor care au fost înregistrate în baza deciziilor Consiliului municipal Chișinău, iar reprezentanții primăriei susțin că astfel municipalitatea va fi deposedată de terenuri.
„Această situație blochează buna gestionare a terenurilor atât a autorităților, cât și a cetățenilor. Pe de altă parte acest blocaj favorizează deposedarea frauduloasă a municipalității de terenuri”, a constatat Valeriu Bogdan.
Reprezentanții Agenției Proprietății Publice au declarat pentru Radio Chișinău, că vor susține marți o conferință de presă, în care vor veni cu precizări și vor răspunde la acuzațiile aduse de Primărie.

radiochisinau.md


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus