Timpul.md

Actualitate 21 Martie 2017 | 14:20

Muntenegru: Fostul diplomat rus – principalul organizator al puciului eșuat

Unul dintre inculpații în cazul investigării tentativei de lovitură de stat din Muntenegru, din octombrie anul trecut, Alexandr Sindelic, a mărtusirit că a fost recrutat pe Edvard Șișmakov, un fost diplomat rus și agent al GRU, scrie Vijesti.

Potrivit lui Sindelic, Edvard ( „Edi”) Șișmakov a organizat un grup de 500 de persoane, care în ziua votării în alegerile parlamentare din Muntenegru, de pe 16 octombrie 2016, trebuia să efectueze o lovitură de stat, cu arestarea sau uciderea lui Milo Djukanovic, premierul muntenegrean.

Martorul principal al acuzarii sustine ca în lovitura de stat a fost implicat și partidul de opoziție „Frontul Democratic”, cu toate acestea, figura-cheie și ”donatorul” financiar principal al pucistilor a fost „Edi” Șișmakov.

Deasemena, Sindelic susține că, în cursul anului trecut, s-a întâlnit în secret de mai multe ori cu ”Edi” la Moscova, unde a primit instrucțiuni cu privire la modul de organizare a grupului, dar, de asemenea, achiziționarea de arme și uniforme ale politiei muntenegrene.

Ar trebui remarcat ca avocații celorlalți inculpați de lovitura de stat susțin că mărturia lui Sindelic este „fantastica și ilogică”.

De asemenea, Sindelic a spus că îl cunoaște pe Șișmakov din 2014, când i-a fost prezentat drept un „binefacator”din Rusia. 

paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus