Cultură

Natalia Caraman: „În rolul din spectacolul „Cerere în căsătorie” m-am descoperit pe mine”

A absolvit Liceul „D. Cantemir” din orașul natal (2002) și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea actorie, în clasa profesorului Alexandru Grecu. În 2006 este angajată la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”, unde lucrează până în prezent. A jucat mai multe roluri în teatru: Fata în spectacolul „Carmen” de Prosper Merimee, Pasărea roșie în „Maestrul și Margarita” de Mihail Bulgakov, Femeia2 în „Țara asta a uitat de noi” de Constantin Cheianu, Viorica în „Cu bunelul, ce facem?” de Constantin Cheianu, Balerina în „Eu pentru cine votez?” de Val Butnaru, Viorica în „7 aprilie” de Irina Nechit și Constantin Cheianu, Natalia Stepanovna în „Cerere în căsătorie” de Anton P. Cehov, Aliona în „Made in Moldova” de Constantin Cheianu, Măscăriciul în „Caligula” de Jozef Toman, Gloata în „Dictatorul” de Andrei Strâmbeanu și Nașa în „Maimuța în baie” de Irina Nechit.

Natalia Caraman este una dintre actrițele Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”, care, ca și alți colegi, are spectatorul ei. Deși nu prea a fost alintată cu premii, are locul ei în teatru și se bucură de mult succes la public. La Gala Premiilor UNITEM-2011 a fost menționată cu un premiu pentru cel mai bun spectacol („Țara asta a uitat de noi” de Constantin Cheianu), iar la Gala Premiilor Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”, ediția 2012 – cu premiul „Dumitru Tanmoșan”. A efectuat turnee în România, Belarus, Anglia, Italia și în alte țări.

A visat să devină actriță încă din copilărie. La Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a adus-o tatăl ei. Pe atunci, ea nici nu știa că există vreo instituție unde se învață actoria. Zice că a avut noroc că a studiat în clasa profesorului Alexandru Grecu. „Aveam emoții și teamă că n-am să fiu angajată în acest teatru. În altă parte nici nu mă gândeam. Eram obișnuită cu metoda de lucru a maestrului Alexandru Grecu, cu spectacolele care se montau aici, cu modul de organizare a activității. La început, n-aveam roluri. Jucam în scene de masă, înlocuiam câte o actriță. Abia în 2008 m-am ales cu câteva roluri deodată în spectacolul „Hai să ne jucăm” de Iulian Filip: Vulpița, Fetița-copilul, Fiica morarului ș.a.”, își amintește Natalia Caraman.

Spectacolul care i-a adus marele succes a fost, însă „Cererea în căsătorie” de A.P. Cehov, unde joacă rolul Nataliei Stepanovna. „Acest rol era repartizat unei colege, care a plecat în concediu de maternitate. Pe ultima sută de metri acesta mi-a fost acordat mie. Până atunci n-am jucat roluri comice. A fost o experiență pentru mine. Pot spune cu siguranță că în acest rol m-am descoperit pe mine”, ne mărturisește actrița.
Au urmat alte roluri în spectacolele „Țara asta a uitat de noi” de C. Cheianu (Dora) „Cu bunelul, ce facem?” de același autor (Viorica), „Caligula” de Jozef Toman (Măscăriciul) ș.a.

„Mă străduiesc ca toate rolurile pe care le joc să nu semene între ele, să nu mă repet. Îmi doresc să fiu mereu ocupată, să nu fiu lăsată în umbră”, ne-a mai spus actrița Natalia Caraman.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *