Timpul.md

Actualitate 2 Martie 2019 | 09:58

NATO trebuie să țină ușile deschise pentru Ucraina, Georgia şi R.Moldova, atenționează preşedintele Poloniei

Alianța Nord-Atlantică trebuie să menţină uşile deschise pentru aderarea Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova, declară preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă comună cu omologii săi din Slovacia și România, Andrej Kiska şi Klaus Iohannis, după Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), desfăşurat în orașul slovac Košice.

"Am discutat despre acest lucru, în contextul Macedoniei de Nord, precum și în contextul Georgiei, Moldovei și Ucrainei, deoarece cred că NATO ar trebui să aibă uşile deschise pentru aceste țări, pentru a încuraja acțiunile comune de implementare a reformelor. Aceasta trebuie să fie politica noastră, pentru a asigura o securitate cât mai extinsă", a afirmat Duda citat de Ukrinform.

Formatul București - B9 (Polonia, România, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovacia), care a fost lansat în 2015, la inițiativa României și a Poloniei, este o platformă pentru aprofundarea dialogului și a consultării între statele aliate participante, notează Rador.

Radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus