Timpul.md

Moldova 16 Octombrie 2020 | 08:15

Nicușor Dan critică deciziile conducerii USR-PLUS: Mi se pare foarte grav

 

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a criticat joi, într-un interviu acordat Hotnews, decizia conducerii USR-PLUS de a invalida candidatura la alegerile parlamentare a lui Vlad Teohari, din partea USR-PLUS Diaspora.

„Nu vreau să comentez foarte mult despre ce s-a întâmplat cu numirile pe liste, în schimb pentru ce s-a întâmplat în diaspora acolo lucrurile sunt foarte clare în opinia mea: faptul că un om votat de o filială nu a putut să candideze în numele partidului pentru un delict de opinie mi se pare foarte grav”, a spus Nicuşor Dan.

Candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare, susţinută de USR PLUS Diaspora, a fost invalidată de Biroul Naţional în urma unui aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj. Motivul pentru care a fost invalidată candidatura: Teohari „a ieșit public împotriva partidului”. Este vorba despre o scrisoare deschisă, iniţiată de Mihai Goţiu anul trecut, în care peste 100 de membri USR reclamau execuţiile din partid.

Vlad Teohari a anunțat că dă partidul în judecată, iar avocatul Dumitru Dobrev, fost membru în Biroul Național al USR, îl va reprezenta.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus