Opinii și Editoriale

Nikem a devenit SISTEM

Soparla (Sistemul) despre care am citit in textul de saptamana trecuta al lui Constatin Tanase e de fapt un pui al „crocodilului” sovietic, care intai si-a „lasat” creierii, pastrandu-si doar instinctul de animal-monstru, dar care isi lasa si coada, cand il incurca. Sistemul sovietic (monstrul) si-a distrus creierul prin trimiterea in gulag a intelectualilor, a oamenilor de valoare si cu simtul demnitatii, personalitati ce nu se incadrau in „turma” sovietica, adica erau „dusmani ai poporului”. A inlocuit „creierul” cu tot felul de comisari si politruci dupa deviza lor „kto bil nikem tot stanet vsem” si iata acest „nikem” a devenit SISTEM, mare sistem.

Anume acest „nikem” a avansat foarte mult in ultimii opt ani la noi. Nu vreau sa dau pilde cu nume, stiu ca fiecare dintre noi i-a vazut prezenti peste tot pe acesti „nikem”. Ei au fost promovati ca modele, au ocupat si ocupa (inca) functii de conducere. Mai rau e ca unii, dupa ce si-au „lasat coada”, au fost proaspat avansati… „Nikem” isi gaseste de lucru in sistemul de stat si se hraneste cu bani de la buget, ca in sistemul privat nu are sanse de supravietuire. „Nikem” primeste un salariu mic, dar nu duce lipsa de nimic – functia ii da de toate.

Si iata, aici e marea provocare a noilor guvernanti in lupta cu Sistemul. Pot lucra cu daruire de sine niste oameni valorosi angajati in sistemul de stat pentru un salariu simbolic?… Oare cat timp?… Daca noii guvernanti nu vor avea curajul sa vorbeasca deschis despre OAMENI VALOROSI care trebuie promovati si costul care merita platit pentru munca lor… vom ramane cu acelasi sistem, cu acelasi „nikem”. Adica, cu puii „monstrului” sovietic, ce mai stau inca burdusiti in functii si compromit notiunea de statalitate si act de guvernare. Ca despre restul valorilor, ce sa mai zic?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *