Timpul.md

Actualitate 12 Martie 2020 | 11:23

Noi reacții la dezvăluirile despre trecutul „glorios” al lui Gațcan / Vicepreședintele Parlamentului Popșoi: Dodon trebuie să-l retragă pe Gațcan

Vicepreședintele Parlamentului și deputatul PAS, Mihai Popșoi, susține că Ștefan Gațcan, candidatul PSRM la alegerile parlamentare noi din Hâncești, nu are nicio șansă de a câștiga circumscripția 38, iar Dodon ar trebui să-l retragă din cursă. Declarațiile sale vin după ce  DESCHIDE.MD  a dezvăluit scandalul cu tentă sexuală în care a fost implicat Ștefan Gațcan.

Popșoi mai relatează despre faptul că acesta nu este primul caz de abuz sexual în care a fost implicat Gațcan, iar multe din pacientele sale, el fiind medic obstetrician ginecolog, s-au temut să vorbească după ce au avut de suferit.

Dodon trebuie să își retragă candidatul de la Hîncești dacă vrea să mai poată pomeni noțiunea „valorile familiei”. Oricum Gațcan nu are nicio șansă, pentru că acest scandal nu este nici primul nici ultimul abuz comis de acesta. Se știe că multe din pacientele sale au avut de suferit, dar le-a fost mereu frică să vorbească despre calvarul prin care au trecut”, scrie Popșoi pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PAS a ținut să aducă aminte și despre alte cazuri când Dodon a fost nevoit să își retragă candidatul din cauza unor acuzații grave.

„În 2011, Dodon candida la primăria Chișinău și a fost nevoit să retragă un candidat de pe lista Consiliului Municipal care a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol și omor a unei minore. Istoria se repetă, iar Hînceștenii nu merită să aibă în buletinul de vot un asemenea candidat, la fel cum nici Chișinăuienii nu au meritat. De ce insultă Dodon oamenii din Hîncești cu asemenea candidați? De-atâta?”, a conchis Popșoi.

Amintim că, ieri presa a scris despre faptul că un pretendent la fotoliul de deputat a fost implicat într-un scandal cu tentă sexuală. Este vorba despre candidatul PSRM la alegerile parlamentare noi în circumscripția 38 Hâncești, Ștefan Gațcan, care a întreținut relații sexuale cu fiica fratelui său. Totul s-a întâmplat în anii 2001 - 2002, atunci când Gațcan era angajat al Ministerului Sănătății, iar nepoata sa de 19 ani era studentă la medicină. Reporterii DESCHIDE.MD au intrat în posesia rechizitoriului din dosar, iar sursele redacției au povestit că acesta ar fi încercat să-și spele imaginea, insistând pe faptul că ar fi fost șantajat de nepoata sa.

https://deschide.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus