Actualitate

Noi reguli pentru elevi. Sunt vizate temele pentru acasă

În perioada de vacanță, după probele de evaluare și în zilele de activități transdiciplinare, nu se vor da teme pentru acasă. Totodată, nu se admite utilizarea temelor pentru acasă ca instrument de pedeapsă: teme cu volum mare și grad înalt de complexitate, exerciții repetitive, teme necunoscute și neexersate în clasă.

Se recomandă ca temele să aibă caracter practic-aplicativ, legate de viața reală (proiecte, machete), respectându-se preferințele și interesele elevilor. Temele pentru acasă trebuie să ofere elevului oportunități de a exersa abilitățile și de a aplica principiile cognitive. Acestea sunt orientate spre explorarea zonelor de interes ale elevilor, conform principiilor școlii prietenoase copilului.

În ciclul primar, timpul alocat temelor nu va depăși 45-60 de minute zilnic sau cinci ore săptămânal. Pentru clasele a V-VI-a – o oră și jumătate zilnic, iar pentru clasele a VII-IX-a – două ore. În ciclul liceal, timpul estimat zilnic realizării temei pentru acasă nu va depăși două ore și jumătate, iar volumul săptămânal – 12,5 ore.

Prezenta instrucțiune metodică urmează să intre în vigoare de la 1 septembrie 2018. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *