Actualitate

Numărul cazurilor de viroze a sporit cu 44%

Constantin Spînu, vicedirector al centrului nominalizat, a specificat pentru agenţie că sporirea bruscă a numărului de viroze este cauzată de diferenţa de temperaturi dintre zi şi noapte. „În asemenea caz se destabilizează metabolismul local al mucoasei respiratorii, ceea ce favorizează apariţia unor infecţii", Totodată, a început un nou an şcolar, astfel copiii se află în contact mai strîns cu persoane bolnave", a menţionat Constantin Spînu.

Cele mai multe cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în Chişinău, Ungheni, Comrat, Cahul şi Bălţi. Preponderent au făcut faringite şi bronşite copiii şi tinerii de pînă la 29 de ani.

În context, sursa citată recomandă în special persoanelor cu imunitate scăzută să consume cît mai multe fructe şi legume, pomuşoare, ceaiuri. În acelaşi timp, sînt indicate consumul de propolis, ceapă, usturoi, sucuri naturale, dar şi evitarea stresului şi, pe cît e posibil, a activităţii la calculator.

În sezonul rece trecut, în Republica Moldova au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă circa 20 de persoane. Potrivit vicedirectorului Centrului Naţional de Sănătate Publică, pacienţii respectivi nu au fost vaccinaţi contra gripei şi s-au adresat tîrziu la medic.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *