Actualitate

Numărul milionarilor din Republica Moldova a crescut

Cel mai mare venit declarat de o persoană este de 63,94 mln lei. Opt persoane au obținut venituri de peste 11 mln lei, iar 46 de persoane au câștigat între 3 și 6 mln lei. „Cei mai mulți contribuabili din categoria milionarilor au declarat venituri în sumă de la 1 până la 3 mln. Ei formează acea clasă medie, care asigură stabilitatea în orice economie”, a menționat directorul SFS.

76 la sută dintre milionari sunt bărbați. Cea mai tânără persoană care a declarat venituri de peste 1 mln lei are 24 ani , iar cea mai vârstnică – 80 de ani. Cei mai mulți milionari sunt din municipiul Chișinău – 450 la număr sau 80 la sută. În ordine descrescătoare urmează: Bălți (11 persoane), Ialoveni (7), Orhei (5), Anenii-Noi (4) și 57 sunt din alte raioane.

În total pentru anul 2017, persoanele fizice au prezentat 211 mii de declarații, cu 10 mii mai multe decât anul trecut. Atât suma veniturilor declarate, cânt și cea a impozitului pe venit este în creste. Cele mai mari venituri obținute de către persoanele fizice au fost salariale. A doua componentă sunt dividendele, urmate de veniturile din livrarea producției agricole.

29 de mii persoane fizice au solicitat desemnare procentuală a 2% din impozitul calculat către organizațiile societății civile și cultele religioase.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *