Timpul.md

Externe 7 Decembrie 2021 | 07:27

O țară a legalizat “capsula pentru sinucidere”. Invenția care garantează o moarte pașnică - FOTO

 Aparatul Sarco, prescurtare de la sarcofag, poate fi acționat din interior – probabil doar clipind dacă persoana suferă de paralizie – și funcționează prin reducerea nivelului de oxigen din capsulă sub un nivel critic, potrivit realitatea.net.

Procesul durează mai puțin de un minut, iar moartea are loc prin hipoxie, care permite unei persoane să moară relativ pașnic și fără durere. Sinuciderea asistată este legală în Elveția și aproximativ 1.300 de persoane au apelat anul trecut la serviciile organizațiilor de eutanasie Dignitas și Exit.

Ambele firme folosesc un medicament barbituric lichid ingerabil pentru a induce o comă profundă în două până la cinci minute, urmată de moarte.

Aparatul sinucigaș este creația doctorului Philip Nitschke, supranumit „Dr Death”, care servește ca director al organizației non-profit Exit International (fără legătură cu Exit).

Sarco este conceput pentru a fi remorcat într-o locație după preferințele utilizatorilor, cum ar fi un cadru idilic în aer liber, iar apoi capsula biodegradabilă se poate desprinde de la bază pentru a servi drept sicriu.
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus