Timpul.md

Actualitate 24 Aprilie 2018 | 15:55

O școală Profesională din Bălți va beneficia de „energie bio”

Școala Profesională nr. 4 din municipiul Bălți va beneficia de energie solară fotovoltaică, ca urmare a semnării unui acord de colaborare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, instituția de învățământ și Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein, transmite IPN.

Energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic urmează a fi vândută, iar venitul generat va fi utilizat pentru susținerea procesului de instruire în meseria de electrician, care include costuri pentru consumabile, material de învățare, dar și bonusuri pentru profesori, maiștri.

În cadrul evenimentului de prezentare a sistemului, secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici, şi-a exprimat convingerea că acest proiect va fi unul de succes. „Un avantaj al acestui proiect este generarea de noi venituri, o activitate care ia tot mai mare amploare în cadrul sistemului de învățământ profesional tehnic. Sper că în următoarea perioadă să aprobăm un cadru normativ eficient pentru instituțiile de învățământ din perspectiva economico-financiară, astfel încât acestea să genereze venituri proprii, dar și mai important – să ofere posibilitatea elevilor de a fi instruiți și pregătiți pentru încadrarea în câmpul muncii”, a declarat Angela Cutasevici, citată într-un comunicat de presă al ministerului.

Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein susține sistemul învățământului profesional tehnic secundar din Republica Moldova începând cu 2008. Una dintre numeroasele activități realizate în domeniul învățământului profesional este sprijinul material al școlilor-partenere, care în ultimii nouă ani a constituit peste două milioane de euro. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus