Ultima oră

O companie aeriană LOW COST în FALIMENT

"În faţa lipsei de viziune financiară pentru lunile următoare, compania a decis să îşi înceteze operaţiunile", a declarat Spanair într-un comunicat publicat vineri, cu puţin timp înainte de ora 21.30 (22.30 ora României), citând "motive legate de prudenţă şi securitate"

Spanair opera în special curse în Spania şi Europa. Ultimul său zbor a aterizat la ora 22.00, lăsându-şi concurenţii Iberia, Vueling sau Easyjet să îi preia pasagerii.

Potrivit presei spaniole, cel puţin 22.000 de persoane au fost afectate de anularea zborurilor de la acest sfârşit de săptămână dar Spanair nu a confirmat această cifră.

Aproximativ 200 de pasageri foarte surprinşi aşteptau la ghişeele companiei pe aeroportul din Barcelona, vineri seara, la scurt timp după anunţ.

Autorităţile aeroportuare (AENA) au declarat că situaţia este normală pe aeroportul Barajas din Madrid, unde clienţii Spanair au fost primiţi în saloane speciale.

"Pasagerii care sosesc sunt preluaţi de alte companii", a confirmat pentru AFP o purtătoare de cuvânta AENA.

Sâmbătă au fost anulate 55 de zboruri la Madrid, 54 la Barcelona şi câte unul pe insulele Mallorca şi Gran Canaria, a precizat ea.

"Conducerea Spanair regretă această situaţie şi îşi prezintă scuze faţă de toate persoanele afectate", a declarat compania într-un comunicat.

Creată în 1986, Spanair a precizat că a luat această decizie ca urmare a eşecului negocierilor cu Qatar Airways în vederea unei alianţe financiare.

Potrivit presei de specialitate, regiunea Catalonia, acţionară a Spanair, va înceta să mai finanţeze compania în contextul austerităţii bugetare.

Spanair a fost afectată în 2008 de accidentul unuia dintre avioanele sale, care s-a prăbuşit la decolarea din Madrid, provocând moartea a 154 de persoane.

Ea a demarat în acelaşi an un plan de restructurare care s-a transpus în practică prin concedierea a 1.100 dintre cei 4.000 de angajaţi. 

Via Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *