Timpul.md

Actualitate 15 August 2017 | 08:55

O companie uriașă din Moldova vrea să preia Alina Electronic

Consiliul Concurenței a anunţat că examinează notificarea parvenită de la compania BM Technotrade SRL (ce deţine reţeaua de magazine Bomba) privind preluarea controlului unic asupra firmei AV Electronic SRL (reţeaua Alina Electronic). Aceasta va fi cea mai mare fuziune de pe piaţa comerţului de electrocasnice din Moldova. Potrivit unor surse în spatele acestei operaţiuni ar sta liderul unei grupări criminale. 

Potrivit Consiliului Concurenţei  BM Technotrade SRL (ce deţine reţeaua de magazine Bomba) a depus notificarea încă pe 24 mai 2017 şi "în conformitate cu prevederile art. 20 alin. (1) al Legii concurenței nr. 183 din 11.07.2012, concentrarea economică ce urmează a se realiza prin preluarea controlului unic asupra ÎCS „AV ELECTRONIC” SRL. (care deține marca comercială „ALINA-ELECTRONIC” și marca comercială „EXPERT ÎN TEHNICĂ! ALINA ELECTRONIC”)".

Ce vrea să afle Consiliul Concurenţei

„Genul de activitate conform Clasificatorul Activităților din Economia Moldovei a întreprinderilor implicate în operațiunea de concentrare economică este comerțul cu amănuntul al articolelor și aparatelor electrocasnice, în magazine specializate. Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică realizată, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată", se arată într-un comunicat al instituţiei.

mold-street.com


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus