Timpul.md

Social 7 Septembrie 2016 | 13:33

O elevă din Chișinău a câștigat o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lectură

Elevii din Republica Moldova au cîștigat o medalie de aur, o mențiune și premii speciale la Olimpiada Internațională de Lectură, care s-a desfășurat în perioada 1-5 septembrie curent la Constanța, România.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educației, medalia de aur a fost cîștigată de eleva clasei a X-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Mihaela Eșanu, iar mențiunea a fost obținută de către eleva Liceului „Prometeu-Prim” din capitală, Anastasia Crețu.

Tatiana Cioară de la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Hîncești, Maria Dabija de la Liceul Teoretic „M. Basarab” din Basarabeasca, Vasile Gribincea, Gabriela Baranov și Diana Hangan de la Liceul „Prometeu-Prim” din Chișinău au luat Premii Speciale, în cadrul aceluiași concurs. Totodată, „în semn de apreciere, olimpicului Vasile Gribincea i-a fost înmînat Premiul Prefecturii Județului Constanța pentru înaltă prestanță și fidelitate, probate în cadrul concursului”, se mai precizează într-un comunicat al instituției.

Olimpiada Internațională de Lectură este organizată cu scopul de a dezvolta competențele de lectură ale elevilor, de a promova valorile educației lingvistice și literar-artistice în mediul școlar prin abordarea lecturii de către elevi ca abilitate de viață.

Republica Moldova a participat pentru a treia oară la această competiție, iar rezultatul obținut în acest an este cel mai bun. La concurs au participat tineri din peste 60 de țări printre care România, R. Moldova, Ucraina și Cipru.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus