Ultima oră

O uzină de producere a betonului, instalată pe Aeroportul Chişinău

Uzina va produce beton pentru stratul de finisare a pistei de decolare/aterizare, a căilor de rulaj şi a peronului, cu o suprafaţă totală de peste 500 mii m2. Uzina produce 200 m3 de beton pe oră, depăşind de trei ori capacitatea maximă de producere a uzinelor existente în RM.

Uzina îşi va începe lucrul în curând, după încheierea procesului de testare şi standardizare la cerinţele RM. Pentru controlul permanent a calităţii betonului produs, va fi pus în funcţiune un laborator mobil. Betonul produs va fi aşternut pe suprafeţele menţionate de un finisor special, cu operare automată şi turnare de precizie, care va fi adus în curând de către Strabag şi va începe lucrul concomitent cu uzina de producere a betonului.

Tot astăzi, pe aerodromul AIC, a început lucrările compania română „Mithras Build”, care va efectua lucrările de stabilizare a solului şi aplicarea straturilor de baza, pe care ulterior va fi aşternut betonul.

80 000 m2 de suprafaţă a aerodromului este deja pregătită pentru începerea lucrărilor de reabilitare. A fost frezat asfaltul vechi, cu un volum de peste 32 000 m3 şi eliminate straturile inferioare de până la 1,5m adâncime.

După finisarea lucrărilor de reconstrucţie, pistă de decolare/aterizare va fi lărgită de la 45 m până la 60 m. Totodată va fi majorată esenţial capacitatea portanţa a pistei, cailor de rulare şi locurilor de staţionare a navelor. Astfel, Aeroportul Internaţional Chişinău va putea primi şi deservi toate tipurile de aeronave, fără restricţii şi va asigura un trafic de 21 nave/ora.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *