Ultima oră

Ocolind Rusia. Primul marfar din China a ajuns pe Drumul Mătăsii în Georgia

Trenul a fost întâmpinat la Tbilis de primul-ministru georgian Irakli Garibashvili, directorul general al „Căilor Ferate Georgiene”, ambasadorul Chinei în Georgia şi alți oficiali, potrivit „Interfax”.

De-a lungul existenței sale, „Drumul Mătăsii” a fost o cale de negoţ importanta, care lega Europa şi Asia. Actualul Drum al Matasii, un proiect la care se partile au inceput sa lucreze în urmă cu doi ani, la inițiativa preşedintelui Chinei, trece prin Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia şi ajunge în Turcia, de unde marfurile urmeaza sa fie distrbuite în Europa.

Premierul Garibashvili a declarat ca noul Drum al Mătăsii reda tarii sale misiunea istorică care i-a fost încredințată de-a lungul secolelor: „Georgia începe să aducă o contribuție reală la bunăstarea economică globală … Din punctul cel mai extrem al estului Chinei, din portul Lianyungang, mărfurile vor fi livrate la Istanbul în maxim 14-15 de zile, în timp ce pe ruta maritima această perioadă este de 40-45 de zile”.

Primul tren cu containere, Nomad Express, care a ajuns la Tbilisi, va livra marfa în portul georgian Poti şi de acolo, peste Marea Neagră, marfa va ajunge la destinaţia finală – Istanbul. Trenurile de pe acest traseu vor livra produsele şi în oraşele europene.

Traseul martimim din Marea Neagra, din Georgia spre Turcia, va fi folosit pana când va fi pusa în funcţiune linia de cale ferată Baku-Tbilisi-Kars (estul Turciei). Până la sfârșitul anului, pe calea ferată a Drumului Matasii mai este programat un marfar de tranzit.
 
Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *