Timpul.md

Sănătate 10 Martie 2017 | 11:50

Odată cu înaintea în vârstă, apar și problemele nocturne

Un somn bun este vital pentru sănătatea ta fizică și emoțională, mai ales că odată cu înaintarea în vârstă, calitatea somnului capătă o importanță mai mare, pentru că îmbunătățește capacitatea de concentrare, de memorare, ajutând organismul să-și întărească sistemul imunitar. 

Anii trec și aduc cu ei celebrele insomnii. Important este să găsești cauza acestor probleme.

Tulburările respiratorii

Alături de tulburările respiratorii, apneea obstructivă în somn este starea în care pe parcursul nopții ți se blochează căile respiratorii. Astfel se întrerupe temporar fluxul aerului, fapt care favorizează apariția sforăitului și a trezitului peste noapte în mod repetat.

Tiroida, anemia și menopauza

Toate aceste probleme de sănătate, precum și incontinența urinară, arsurile stomacale sau chiar și depresia pot afecta calitatea dar și cantitatea somnului nocturn.

Cu timpul, organismul tău se modifică, iar schimbările care legate de somn care apar pot fi atât de importante, încât să contribuie semnificativ la calitatea vieții.

Somnul insuficient favorizează apariția stărilor confuzionale, a dificultăților de concentrare. Te poți confrunta cu probleme în a-ți îndeplini activitățile de zi cu zi. 

clicksanatate.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus