Timpul.md

Actualitate 15 Iunie 2018 | 12:15

OFICIAL / Energia electrică se ieftinește cu 10 la sută

Moldovenii vor plăti cu mai puțin pentru energie electrică, de la 1 iulie. Consiliul de administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a decis reducerea cu 10 la sută a tarifului pentru clienții companiilor Gas Natural Fenosa și Furnizare Energie Electrică Nord.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Gas Natural Fenosa vor plăti, de la 1 iulie, de 1,79 lei pentru un kilowatt/oră, comparativ cu 1,99 lei, cât este în prezent. Clienții FEE Nord vor achita pentru curent electric un tarif cu 21 de bani mai mic, de 1,91 lei pentru un kilowatt/oră.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, a explicat factorii care au permis ieftinirea energiei electrice.

”Dacă e să vorbim de factorii principali, aici este vorba despre aprobarea unei noi metodologii, care este mai aproape de consumatorul final. Al doilea factor important este aprecierea leului față de dolar. De asemenea, a avut efect și reducerea prețului de achiziție a energiei în lei”, a venit cu detalii Copaci.

Amintim că, în martie, ANRE a decis reducerea cu 20 la sută a tarifului și pentru gazele naturale. Ieftinirea a fost aplicată retroactiv, de la 1 ianuarie, iar compania Moldovagaz a trimis ulterior consumatorilor facturi recalculate pentru gaz.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus