Timpul.md

Internațional 13 Iunie 2017 | 10:14

Oficial britanic: Franţa şi M.Britanie vor colabora pentru a combate extremismul din mediul online

Theresa May, care va vizita marţi Franţa, va afirma că Londra şi Parisul vor colabora pentru convinge companiile să ia acţiuni decisive pentru combaterea extremismului în mediul online, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic, informează Reuters pe pagina electronică. 

Theresa May, care a câştigat sprijinul conservatorilor pentru a rămâne în fruntea Guvernului de la Londra, va efectua o vizită în Franţa, unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron.

Purtătorul acesteia de cuvânt a declarat că cei doi lideri vor purta discuţii pe tema luptei împotriva terorismului, urmând să acorde o atenţie sporită combaterii extremismului din mediul online, în contextul ameninţărilor reprezentate de fundamentalismul islamic.

Potrivit aceleiaşi surse, Theresa May va declara marţi că deşi “cooperarea în domeniul antiterorismului dintre agenţiile de securitate franceze şi cele britanice este deja puternică, preşedintele Macron şi cu mine am convenit că trebuie să facem mai mult pentru a aborda problema ameninţării teroriste în spaţiul online”.

Necesitatea cooperării anglo-franceze vine în contextul ultimelor atacuri teroriste din Marea Britanie, de la Manchester şi Londra.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus