Timpul.md

Auto 8 Iunie 2021 | 12:41

OFICIAL: Noua Kia Sportage debutează cu design exterior îndrăzneț și interior care preia tehnologia lui EV6

Kia a publicat primele informații și imagini cu cea de-a cincea generație Sportage. Versiunea destinată pieței din Europa va fi lansată în luna septembrie.

La finalul lunii mai, sud-coreenii de la Kia au publicat trei imagini teaser cu noua generație Sportage. Acum, cea de-a cincea iterație a modelului asiatic a debutat oficial, astfel că avem ocazia să o vedem în toată splendoarea ei și să aflăm câteva informații.

Din punct de vedere estetic, noua Sportage se aliniază la actualul limbaj de design al celor de la Kia, denumit Opposites United. Partea frontală este dominată de o grilă neagră, dar și de luminile de zi care au forma unui bumerang. Nu lipsește noua emblemă a producătorului asiatic.Avem apoi un plafon ușor plonjat, linii mai curate decât ale modelului precedent, dar și stopuri LED orizontale. Plafonul contrastant, negru, este inclus pe lista de dotări opționale.

Noua Kia Sportage va putea fi comandată și într-o versiune X-Line. Aceasta propune un spoiler față revizuit, accente negre și câteva elemente exclusiviste pentru interior.

Că tot veni vorba, pasagerii vor regăsi foarte multe noutăți în habitaclu.

Kia a redesenat consola centrală, gurile de ventilație, iar instrumentarul digital de bord și display-ul sistemului multimedia sunt integrate într-un ecran curbat.

Constructorul asiatic nu a dat detalii despre gama de motorizări, dar știm că noua generație Sportage va fi disponibilă și alături de un sistem de propulsie plug-in hybrid.În ceea ce privește versiunea destinată pieței din Europa, aceasta va debuta în luna septembrie.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus