Timpul.md

Actualitate 25 Septembrie 2017 | 13:03

Oficial: Ungaria a anunțat că va susține candidatura României la OCDE

Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului cu privire la sprijinirea de către Ungaria a candidaturii țării noastre pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

 Menționăm că lista candidaților nominalizați pentru negocieri de aderare ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astăzi, 25 septembrie 2017, sau cu prilejul reuniunilor viitoare.

Demersurile specifice diplomației românești din ultima perioadă, îndreptate spre un dialog de substanță cu statele membre ale organizației și cu structurile Organizației, au urmărit să facă cunoscute atuurile și argumentele României de natură să genereze consensul membrilor organizației cu privire la sprijinirea candidaturii țării noastre.

Amintim că surse diplomatice au confirmat încă de sâmbătă, pentru STIRIPESURSE.RO, că vecinii din Ungaria au contactat Ministerul de Externe din România și au afirmat sprijinul lor pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus