Timpul.md

Actualitate 2 Aprilie 2021 | 06:52

OMS critică ritmul lent ''inacceptabil'' cu care se desfăşoară vaccinarea în Europa, confruntată cu "cea mai îngrijorătoare situaţie", după multe luni

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat joi ritmul lent "inacceptabil" cu care se desfăşoară vaccinarea împotriva COVID-19 în Europa, care se confruntă cu "cea mai îngrijorătoare situaţie pandemică după mai multe luni", scrie AFP.

"Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia", a avertizat filiala europeană a OMS, subliniind că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni.

"Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă.

Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc.

În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni", a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat într-un comunicat.

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie "rapid" de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei.

De asemenea, numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază OMS.  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus