Actualitate

Omul Săptămânii: Mihaela Ungureanu, absolventă sesiunea 2017

Mihaela Ungureanu este prima tânără care a refuzat să se prezinte la evenimentul de înmânare a 100 de Diplome de Onoare de către președintele Republicii Moldova pentru cei mai buni absolvenți de liceu. „Am fost invitată, dar am respins invitația, fiindcă asemenea festivități nu mă onorează.

Atâta timp cât asemenea evenimente sunt organizare de actualul şef al statului, opţiunile şi valorile căruia nu le împărtăşesc, refuz să mă alături iniţiativelor. Sunt un om care ţine la Istorie, Limba Română, rădăcinile Neamului, apartenența românească şi asta spune totul despre decizia mea de a refuza. Îmi doresc un alt fel de viitor pentru ţara mea, iar atâta timp cât oamenii luminaţi „cică ai acestei ţări”, nu au demnitate, cred că vom mai trăi mulţi ani exact aşa. Schimbările se fac atunci când este verticalitate şi demnitate. Eu am ales să fiu demnă”, a declarat Mihaela.

„După cum am menționat, eu mă consider o româncă veritabilă și iubesc foarte mult aceste rădăcini aici, în Moldova, și cred că eu, ca unionistă, n-am avut cum să particip la un asemenea eveniment, organizat de un președinte care nu recunoaște limba română și care nu ține la valorile acestui neam. M-au întrebat mulți de ce nu vreau să particip și am zis că, indiferent ce spun unii, nici n-am fost invitată. Despre declarațiile care deja au apărut în presă, eu țin să menționez că diploma respectivă nu mă face pe mine în niciun fel onorată, pentru că a fi demn, este ceea ce contează, și nu diplomele pe care ni le oferă un om, care nu are valori românești și nu are nimic comun cu acest pământ și cu istoria acestei țări”, a spus tânăra.

Redacția ziarului TIMPUL o felicită pe curajoasa absolventă pentru lecția de demnitate oferită întregii societăți basarabene derutate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *