Actualitate

Opt săli de jocuri de noroc au fost percheziţionate şi sigilate pentru abateri de la legislaţie

Potrivit Serviciului de presă al PG, percheziţiile au avut loc în cadrul unei cauze penale, declanşate de Procuratura capitalei pe faptul evaziunii fiscale. „Procurorii și ofițerii de urmărire penală au stabilit că mai multe persoane, care coordonau acţiunile din cadrul întreprinderilor, au implementat o schemă de sustragere a banilor prin diferite metode, declarînd cheltuieli mai mari decît venituri”, a precizat sursa citată.

Ulterior forţele de ordine au stabilit că, în perioada 2015 – 2016, întreprinderile respective au inclus în documentele contabile, fiscale şi cele financiare date denaturate privind veniturile şi cheltuielile.

„Acest lucru a avut loc prin neînregistrarea tuturor încasărilor în aparatul de casă, neprezentarea veniturilor reale în documentele contabile, exploatarea ilegală a aparatelor de joc (neincluse în licenţă), modificarea datelor contoarelor aparatelor de joc, ca rezultat fiind tăinuite obiecte impozabile utilizate în cadrul desfăşurării activităţii economice în domeniul jocurilor de noroc, iar venitul obţinut nefiind reflectat în evidenţa contabilă”.

În urma controalelor, oamenii legii au dispus sigilarea încăperilor care aparţin acestor întreprinderi pentru a fi supuse unor verificări de către specialişti în metrologie şi din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *