Timpul.md

ROMÂNIA 29 Martie 2021 | 11:43

ȘOR l-a delegat pe Ulanov, proaspăt lipsit de imunitate pentru implicare în frauda bancară, să meargă la consultări cu Maia Sandu

 

Platforma „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” va da curs invitației lansate de președintele Maia Sandu și va participa la consultările organizate astăzi de șeful statului. Delegația platformei parlamentare va fi compusă din deputații Vladimir Vitiuc, Elena Bacalu și Denis Ulanov. Cel din urmă a fost lipsit acum o săptămână de imunitate parlamentară după ce Procuratura Generală l-a învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale, în cadrul dosarului privind frauda bancară.

„Platforma parlamentară «Pentru Moldova» și fracțiunea Partidului «ȘOR» vor participa la consultările anunțate astăzi de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la care au fost invitate fracțiunile și grupurile parlamentare. Astfel, la discuții, vor participa deputații Vladimir Vitiuc, Denis Ulanov și Elena Bacalu”, se arată într-un comunicat al Partidului „ȘOR”.

Formațiunea anunță că singura cale de depășire a crizei politice și de combatere a pandemiei de coronavirus este învestirea unui Guvern cu atribuții și drepturi depline, susținut de o majoritate parlamentară formalizată, capabil să scoată R.Moldova din criza pandemică și economică.

„Deputații Partidului «ȘOR» și ai Platformei «Pentru Moldova» își exprimă speranța că după consultările de astăzi se va reuși rezolvarea problemelor stringente cu care se confruntă Republica Moldova”, se precizează în comunicat.

Amintim că Procuratura Generală a despre faptul că în privința lui Ulanov, procurorii ar acumula probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

La data de 22 martie, Parlamentul a votat ridicarea imunității parlamentare lui Ulanov, acesta fiind ulterior reținut pentru 72 de ore. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, deputatului i-a fost aplicată măsura preventivă sub formă de „control judiciar”.

deschide.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus