Externe

“Pakistanezul singuratic” a fost găsit vinovat de atacul terorist din Mumbai

Potrivit Times online, procurorii au cerut ca Mohammed Ajmal Amir Kasab să fie executat pentru implicarea sa în cel mai „îndrăzneţ” atac terorist după cel din 11 septembrie 2001.

Kasab, în vârstă de 22 ani, este un cetăţean pakistanez, care, în noiembrie 2008, a făcut parte dintr-un grup de 10 islamişti înarmaţi care aveau de gând să deţină controlul virtual asupra unui capital comercial din India, timp de 60 de ore.

În urma asaltului care a urmat, au fost ucise peste 160 de oameni pe teritoriul a câtorva obiective importante – două hoteluri de lux, un bar şi un centru de rugăciuni pentru evrei. Presa scrie că Mohammed Kasab ar fi co-participant la unul dintre cele mai sângeroase episoade: sacrificarea a 58 de oameni în staţia principală de trenuri din Mumbai.

Săptămâna trecută, procurorul de stat a declarat, pentru The Times, că dacă instanţa îl va găsi vinovat pe Kasab, el va cere pedeapsa maximă. Seintinţa urmează să fie anunţată mâine. Unii consideră că o eventuală decizie care ar viza pedeapsa capitală ar conduce la apeluri interminabile şi la nesfârşita aşteptare a morţii.

Ultima condamnare la moarte în India a avut loc în 2004, când un gardian a fost spânzurat în oraşul Calcutta, pentru răpirea şi omorârea unei eleve, crimă care avusese loc cu 14 ani mai devreme.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *