Timpul.md

Timpul Satiric 29 Septembrie 2014 | 07:50

Panică pe piața partidelor. În actuala campanie electorală partidele se vând prost!

După ce a fost făcută public lista partidelor care au dreptul să participe la campania electorală, mai mulți lideri și-au exprimat nemulțumirea și îngrijorarea că anul acesta partidele merg prost. 

Deși am fi gata să lăsăm mult din preț, nu există doritori de a le cumpăra. Practic, în acest sezon electoral putem vorbi doar despre un singur cumpărător serios, e vorba de Renato Usatîi, dar și acesta s-a limitat să achiziționeze doar un singur partid.

Potrivit liderului unui partid scos la vânzare anul acesta vor înregistra pierderi nu numai producătorii de fructe, ci și proprietarii de partide. Dacă fructele moldovenești mai pot fi cumva transportate în Rusia prin filiere discrete din Belarus, partidele nu pot fi vândute rușilor, prin Minsk. Întrebat care ar fi prețul cu care el ar fi de acord să-și vândă partidul, liderul respectiv a evitat să numească o sumă concretă, dar a amintit că partidul se vinde cu toate accesoriile necesare – statut, program, lista de membri, ștampilă ș.a. Vă dați seama, a precizat el, că toate acestea costă bani.

Acuzațiile la adresa lui I. Dodon sunt calomnioase: acesta nu frecventează bibliotecile!

În ultimii cinci ani nici un membru ori simpatizant al partidului lui I. Dodon nu s-a înscris la biblioteca raională. Despre aceasta a informat ieri la o conferință de presă șeful departamentului Cultură al raionului X. Potrivit lui acuzațiile aduse membrilor și simpatizanților lui I. Dodon că ar fi fost observați ieșind din biblioteca raională cu cărți subsuoară sunt lipsite de orice temei, calomnioase.

Șefa departamentului Educație și învățământ din raion a confirmat concluzia departamentului Cultură, precizând că nici un membru sau simpatizant al PSDM nu a trecut pragul vreunei biblioteci școlare din centrul raional sau din raion. „Acest fapt îl poate confirma orice bibliotecară. Poate că a și ieșit vreodată cineva cu o carte subsuoară, dar acesta, categoric, nu putea fi Dodon sau cineva dintre oamenii lui”, a mai adăugat ea.

Unul dintre participanții la conferința de presă a declarat că I. Dodon și simpatizanții săi, indiferent de vârstă și sex, nu au nimic în comun cu bibliotecile, iar calomnia a fost lansată, acum, în campania electorală, de către oponenții lui politici pentru a-i denigra imaginea de cea mai erudită personalitate politică din R. Moldova.

• PDM și cei „cinci piloni pentru familiile din Moldova”.

Primul: PDM va lupta pentru bunăstarea fiecărei familii.
Al doilea: PDM va ocroti părinții și copiii.
Al treilea: PDM va susține familiile cu mulți copii.
Al patrulea: PDM va lupta ca să țină familiile împreună și unite.
Al cincilea: PDM va îmbunătăți locul și rolul femeii în comunitate.
Așadar: va lupta, va ocroti, va susține, va îmbunătăți… Convingător, nu?
Votăm pilonii!

• Întrebarea săptămânii

Discut cu un țăran, sub o poală de codru bătut de gânduri. Iată, voi, intelectualii, ne acuzați că noi, țăranii, nu votăm cu capul, ci cu … Ei bine, anul ista vreau să votez cu capul. Pe cine să votez? Care partid din Moldova poate azi fi votat cu capul, dar nu cu …?! Codrul, bătut de gânduri, a căzut și el pe gânduri.

• Dezvăluirea săptămânii

Unde stau femeile democrate?
M. Lupu: „În familia mea, dar și în PDM, femeile puternice stau alături de lideri, niciodată în spate!”.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus