Actualitate

Parcursul european al Moldovei, prezentat într-un mod original

Expoziția este organizată de către Centrul proeuropean de servicii și comunicare, subdiviziune a Bibliotecii Naționale. Pe lângă colecția tradițională de cărți și materiale, Centrul a dezvoltat și un sistem de bloguri care vine să răspundă cerințelor beneficiarilor care preferă să se documenteze online. Documentele expuse reflectă întregul palmares de informații care promovează ideea europeană și parcursul european.

Elena Pintilei, directoarea Bibliotecii Naționale, a remarcat că oamenii vor găsi în această expoziție albumele din colecțiile Bibliotecii Naționale care pun în valoare itinerariile turistice ale Uniunii Europene. Biblioteca a reușit să implementeze pe parcursul anului proiecte europene, dar și să semneze o serie de acorduri de parteneriat cu mai multe biblioteci din spațiul european. „Biblioteca Națională prin acțiunile care le desfășoară pe parcursul anului se aliniază politicilor europene și aici e vorba de un obiectiv important precum europenizarea Bibliotecii Naționale”, a spus Elena Pintilei.

Lilia Snegureac, președintele Centrului de resurse Dialog-Pro, expertă în informare europeană, a menționat că e bine ca oamenii să se documenteze despre Uniunea Europeană. UE este un exemplu de adevărată democrație.

Daniela Cujbă, șefă de direcție la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a menționat că biblioteca este mai mult decât o sală de lectură, este și un spațiu al cunoașterii și al promovării valorilor, inclusiv al celor europene. Uniunea Europeană este un spațiu al pluralismului, al libertății de circulație, al unei economii puternice într-o continuă dezvoltare.

Orest Dabija, șef de direcție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, consideră că este important ca valorile europene să fie inoculate încă din copilărie, deoarece dincolo de avantajele economice, mai este și aspectul cultural pentru a accepta valorile europene.

Fabien Schaeffer, manager de proiecte pentru educație și cultură în cadrul Delegației Uniunii Europene, a invitat oamenii să participe la acțiunile din „Orășel European” care va avea loc weekendul viitor în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Expoziția se va încheia pe 31 mai. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *